06 54 36 36 89
Voor professionele koffiemachines,
koffie-supplementen, thee-soorten etc.

Inwendig en design uit Zwitserland; Idee en technische kennis uit Duitsland: Het merk Nivona draagt de koffie cultuur in het hart. Wij fabriceren niet alleen doordachte, hoogwaardige apparaten maar laten U ook kennis maken met lekkere recepten,trends en verdere koffie informatie uit de gehele wereld.

Karakter en betoverende Aroma – alles over het branden

Eerst door het branden krijgt de koffie zijn karakter en zijn typische smaak. Het ligt aan de ervaring en het gevoel van degene die de koffie brandt, welke smaak nuances er naar boven komen. Afhankelijk van de boon en de vaardigheid kunnen verschillende Aroma’s ontstaan zoals chocolade achtig, fruitig, zuurachtig, ranzig, gekruid, wrang, bitter of gronderig.

Tijdens het branden gebeuren twee belangrijke dingen:

1. De bonen verliezen water en daardoor gewicht. Gelijktijdig worden deze groter.

2. Met stijgende temperatuur ontstaan  de typische koffie aroma’s. Vanaf 160 °C karamelliseert de suiker in de bonen(brown sugaring) en tussen de 165 °C en 210 °C ontstaat het brandings aroma. De duur van het branden duurt tussen 12 en 20 minuten.

Lichte brandingen voor filterkoffie smaken fruitig, half krachtig tot licht zurig. Donkere brandingen, voor Espresso geschikt, bevatten meer bittere – en gebrandestoffen en zijn krachtig met weinig zuur.

 

UW KOFFIE-LEVERANCIER

Koffie en koffiemachines zijn overal te koop. Bij de ene leverancier betaalt u wat meer, bij de ander wat minder. Maar over het algemeen lopen de prijzen nooit zo ver uiteen. Belangrijker echter is wat u qua service en vakmanschap van uw leverancier kunt verwachten. Op dit gebied loopt Koffiegeur voorop. Voor onze klanten betekent dit dat zij een product krijgen dat kwalitatief zeer goed is afgesteld op hun persoonlijke wensen.

U ZOEKT ONDERDELEN

Zoekt u een specifiek onderdeel voor uw koffiemachine? Wij hebben een grote voorraad onderdelen. Via onze onderdelenshop kunt u aangeven wat u zoekt, en voor welk model het onderdeel bestemd is. Een foto toevoegen van het defecte onderdeel behoort ook tot de mogelijkheden. Meer informatie? Klik hier.VESTIGING

Lamsoor 2B
9738 AL Groningen
(bezoek alleen op afspraak)
tel 06 54 36 36 89
info@koffiegeur.nl

Koffiegeur.nl
KvK nr 020 96387
ING bank NL49INGB0003210517
BTW nr : NL001441094B97

 

DEALERSCHAP

Animo
Nivona

SOCIAL MEDIA

DOWNLOADS

Algemene voorwaarden

Privacystatement

NEEM CONTACT MET MIJ OP

NAAM

EMAIL

TELEFOON

 

Ontwerp & realisatie: Studiomedes